back

Företagslån-kredit

Företagslån — som ett privatlån, fast större

När du tar ett vanligt privatlån handlar det oftast om en fast summa som betalas av månatligen under en given löpperiod. Precis så fungerar det med den typ av lån som kort och gott brukar benämnas “företagslån”. De flesta långivare godkänner alla slags bolagsformer, men företaget måste alltid vara aktivt och registrerat i Sverige. Både etablerade och nystartade verksamheter kan beviljas lån och den som ansöker måste ha en ledande befattning i bolaget. Den stora skillnaden mot ett privatlån är lånebeloppet, som kan vara betydligt högre på ett företagslån. Vissa långivare erbjuder företagslån på upp till två miljoner kronor.

Företagskredit — direkt tillgång till likviditet

Företagskredit, även kallat checkkredit, fungerar precis som ett privat kreditkort och är det snabbaste sättet att få loss pengar till din verksamhet. Den här typen av företagslån passar exempelvis bra om du har lång betaltid på fakturorna eller om du vill kunna täcka upp för oförutsedda utgifter. Den stora fördelen med företagskredit är att du endast betalar ränta på den del av krediten du använder och att du alltid har tillgång till kontot. Men behöver du bara låna pengar vid ett tillfälle kan du lika gärna ta ett företagslån och innan du gör det så kan du läsa mer om företagslån här.

Den digitala ansökningsprocessen för ett företagslån är snarlik den vid ett privatlån. Hur mycket ditt bolag får låna beror på om ni funnits länge eller ligger i startgroparna, samt på hur kreditvärdigheten och den ekonomiska situationen ser ut. Få långivare erbjuder dock några större summor till nystartade verksamheter. Företagslån kan också innebära att du behöver gå i personlig borgen, vilket betyder att du står som betalningsskyldig om ditt bolag inte kan betala tillbaka. Handlar det om ansenliga lånebelopp krävs oftast en större säkerhet än så, i form av en pantsatt fastighet eller liknande.